![]() |
|
|
#1 | ||
|
GSM Servisi
Giriş Tarihi: Apr 2007
Kan Grubum: 0 Rh+
Telefonum: N70
|
CPU kısaca micro işlemci. bu işlemcinin cihaz üzerindeki görevi telefon ile işletim sistemi(Flash) arasındaki ve gsm operatörü ile telefon arasındaki koordineyi sağlamak. örneğin eğer telefon etmeye çalıştığınızda çevirdiğin numaraların imei nosu ile birlikte dijital olarak operatöre iletilmesi.bu iletyim sisteminde aynı anda iki farklı sistem kullanılmakta.biri modilasyon diğeri kodlama...modilasyon dediğimiz sistem GFS (gousfian faz sıhitkying) kodlama sistemi ise SDMA (kode dvisn) bu iki sistem kullanılarak telefonu operatörle haberleşmesini sağlar.. Bazı telefon modellerindede görüntü koordinasyonunu sağlamak. RAM telefon içerisinde sakladınız tüm bilgileri depolar ve flashtan aldığı komutları yerine getirir.. FLAŞ telefonun kendi içerisindeki haberleşmeyi ve diğer sistemlerle ilgili protokolü sağlar. tuşları-ışıkları-zilseslerini yazının numerik yada alfabetik olup olmayacağını vs...karar verir cihazdaki diğer partial bölümlerle ilgili cpu arasındaki koordineyi sağlar. örneğin telefon geldiğinde cpu dan aldığı komutla hangi zilsesi seçilmişse yada hangi ayarlar yapılmışssa onların aktif hale gelmesini sağlar.. koordinasyon çalışma telefon açıldığında ilk olarak filash aktif olur. flahtaki tüm bilgiler okunduktan sonra simkartla ilgiliş bilgileri taranır ve simkarta ait şebeke kodu okunarak kendi hafızasında bu kod kayıtlı ise ve eşleşiyorsa cpu ya çalışma komutu göndererek cpu ile aynı anda cihazın şebeke bölümü aktif olur. CPU kart üzerinden aldığı koda göre ve telefonun imei kodu ile beraber gsm operatörüne telefonun açık olduğunu bildiren bir proyokol kodu gönderir. (sabit).buna karşılık gsm operatörü aldığı kodlara karşılık telefonun o operatörde kayıtlı olduğu kodla birlikte sim cartın şebeke kodunu telefona gönderir.böylece cpu göndermiş olduğu kodun onayını aldığı için şebekeyi aktif hale getirir. bu koordinsyonlarda ortaya çıkabilecek sorunlar yazılımdan kaynaklanabileceği gibi herhangi bir ünütenin bozulması ilede olabilir. telefonun üzerinde tekrar yazılabilen entegre flash entegresidir. CPU bir kez yazıldıktan sonra yazılımı değiştirilemez. |
||
|
|
|
|
|
#8 | ||
|
GSM Servisi
Giriş Tarihi: Apr 2007
Kan Grubum: 0 Rh+
Telefonum: nokia 7250
|
Ya hocam ben 2 sene evvel simlock kirma sistemi aldim, icinde 85 adet kablo ve cd var. ama hepsi eski telofonlara ait, isime yaramiyor. ben simdi yeni modellere ait cd ve kablolar bulmak istiyorum, ama hic birsey anlayamiyorum terimlerden, mesela bu cd ler in icerigi ne, flash dedikleri o mu ? isin asli acele lazim ama ne ardigimi bilmiyorum, terimleri bilmiyorum, sen usta birine benziyorsun eger bana yardimci olursan su kardesin sana minnettar olacak, yurtdisindayim o yüzden burada kimseye soramiyorum. |
||
|
|
|
|
|
#10 | |||
|
Super Moderators
![]() Giriş Tarihi: Jan 2005
Mekan: Kemer
Kan Grubum: B Rh+