![]() |
|
|
#1 | ||
|
GSM Servisi
Giriş Tarihi: Mar 2006
Kan Grubum: 0 Rh+
|
mrb arkadaşlar ben cep telefonları tamiri konusunda acamiyim.bana yada bilmeyen arkadaşlara yada bu mesleğe yeni başlamış arkadaşalara cep telefonu bordu üzerinde smd parçaları flaş,entekre gibi parçaların sökümü ve en öemlisi sökülen parçanın nasıl ve ne şekilde kısa devre yapmadan takılmasını aynı zamanda kalıplama işini detaylı bir şekilde anlatılabilecek ustalardan yardım istiyorum.anlatabilecek arkadaşlara şimdiden tşkür ediyorum.sizi kolay gelsin. |
||
|
|
|
|
|
#2 | |||
|
GSM Servisi
Giriş Tarihi: Aug 2005
Mekan: bilginin ulaşab
Telefonum: nokia 6630
|
Alıntı:
|
|||
|
|
|
|
|
#3 | |||
|
GSM Servisi
|
Alıntı:
|
|||
|
|
|
|
|
#4 | |||
|
GSM Servisi
|
Alıntı:
kardeş her ne kadar elektronik bilgin varsa bu cep telefonları olayı biraz farklı bende elektronikçiyim ve tam tamına 14 sene sony yetkili servisliği yağmış bir insanım....ve halende sony yetkili servisiyim yaklaşık 4 sene once cep telefonu piyasasına girdim ve oylece kendimi geliştirmeye başladım...Ama başka yerlerden yardım aldım...bilemediğim bir arıza olduğu zaman şehir dışına çıkar nerde telefoncu varsa bize yakın ona gider az çok ağzından bir şeyler kapmaya çalıştım...ama boylede olmadı...dışarıdan adam getirttim...ve herkesin odeyemiyeceği kadar para verdim adama bu mesleği oğrenmek için...Allah razı olsun adamda bana elinden geldiği kadar yardımcı oldu zaten entegreyi sökmesini,,takmasını ondan oğrendim...allah razı olsun oyle insanlardan..adam 5 sene ericsson firmasında çalışmış bir kişi idi...ve bendede 8 ay çalıştıktan sonra kendi memleketine gitti...Yani anlıyacağın başka birilerinin yardımı olmadan (gorsel olarak) bu işi yapmak biraz zor..ama elektronik bilgini kullanarak başkalarının 3-5 ayda oğrenebileceklerini sen 1 ayda oğrenebilirsin...daha avantajlısın.......entegre skme ve takma işlemleri için sana sadece sıvı lehim birde kalıp lazım olacak onları temin edersen az çok bu işi yapmaya bir adım atmış olursun....Ayrıca yeni mesleğindede başarılar dilerim.....Saygılar...:330: :330: :330: :330: :330: :330: |
|||
|
|
|
|
|
#6 | |||
|
GSM Servisi
|
Alıntı:
kardeş istersen once hurda bir borddan entegre sokumunden başlayalım...eline bir hurda bord alacan ve gozune kestirdiğin herhangi bir entegrenin altına hafif bir şekilde reçine surup ısıtıcıyla ısıtmaya başla dikkat et entegreye hafif bir şekilde dokun eğer entegre oynarsa onu yerinden kaldırabilirsin..ama entegre halen oynamıyorsa ısıtmaya devam..Neyse entegre oynamaya başladı ve sen hemen cımbızla entegreyi kaldırıyorsun kalem havya ile altındaki lehim bacaklarını guzelce uzerinden geçirip tiner ve fırça ile temizliyorsun temizledikten sonra entegrenin altına bez yada bir adet selpak mendil koyarak birde entegrenin uzerine ona gore kalıbı koyarak sıvı lehimini suruyorsun surdukten sonra tekrar selpak la yada parmağınla (hangisi ile daha iyi yapıyorsan) uzewrindeki sıvı lehim fazlalığını temizliyorsun ve temizledikten sonra ısıtmaya başlayabilirsin....entegre bacaklarının uzerindeki lehim tanecikleri oluşmaya başladığı an ısıtıcıyı çekip şoyle 10-15 sanıye bekleyip entegreyi kalıbından çıkarıyorsun ve takacağın yerede yabi bordun uzerine yuvasına bir punta gelecek şekilde reçine damlatıp o reçineyi sağa sola kalem havya ile eriterek entegreyi oturtacak hale getirdikten sonra entegreyi yerine yerleştirip ısıtmaya başlıyoruz ..yıne 15-20 sanıye ısı verdikten sonra zaten eğer entegre tam olarak duzgun oturtulmamışsa bile reçine sayesinde yuvasına tam olarak oturacaktır.......Vede hayırlı olsun....kolay gele.....Saygılar...:330: :330: |
|||
|
|
|
|
|
#7 | ||
|
GSM Servisi
|
verdiğin bigiler için sağol arkadaşım. yalnız bir iki sorum olacak,entekreyi kalıbın üzerine koyduğumuzda entekrenin sağa sola doğru kaymamısı yane deliklere doğru oturması için herhangi bir şey yapmak gerekiyormu birde borda entekrenin bacaklarını doğru bir şekilde lehimlediğimizi nasıl anlarız.bir de takarken bacaklar arası kısa devre olmazmı. |
||
|
|
|
|
|
#8 | |||
|
GSM Servisi
|
Alıntı:
|
|||
|
|
|
|
|
#10 | ||
|
Banned
Giriş Tarihi: Sep 2004
Mekan: forum sizin
Kan Grubum: A Rh+
Telefonum: olsun by
|
kalıp daha cabuk olması ve daha duzgun olması ıcın kardes genelde stıkır kulanılır kolay oluyor kalıbın kendı parcasını kulanırsan ısınması zor oldugu ıcın kalıp ıyı cıkmaya bılıyor o yuzden hurda bortlarda bıraz calıs saygılar |
||
|
|
|
|
|
#11 | |||
|
GSM Servisi
|
Alıntı:
yok kardeş selpak mendili çalışma masasının uzerine selpak'ın uzerinede entegreyi,,,entegrenin uzerinede kalıbı koyacan.....Saygılar... |
|||
|
|
|
|
|
#13 | ||
|
Profesyonel Servis
Telefonum: NOKİA 6600
|
deneme yanılma yöntemi pratik yapacan bol bol önce kolay entegrelerden başla ben ilk başladımda enkolay kalıbıbile yapamıodum ama şimdi cx65 simens telefonun kalıbı 30 sn sürmüüo bolbol pratikk yap olur allah yardımcın olsun |
||
|
|
|
|
|
#14 | ||
|
Super Moderators
![]() Giriş Tarihi: Mar 2004
Mekan: ANKARA
Telefonum: NOKİA N80
|
arkadaşlar yardımlarınız güzel..ama profesyonel tamirci arkadaşların karşı olduğu reçine olayını lütfen tekrar gözden geçirin..faydadan çok cihaza zarar vermektedir.. kendimden örnek vermemi isterseniz!! servisime kesinlikle reçine kullanılmış makinayı tamir için almıyorum...kaliteli bir flax tercih edin... reçine için savunma yapan arkadaşlarımızda çıkıyor.. iş bitiminde bordu reçineden temizlediklerini söylüyorlar.. ben pratik olarak reçineyi temizleyen bir madde bulamadım!!!!ayrıca reçine çalışma masasınada bulaşarak pis bir çalışma ortamı yaratıyor... cımbızların ucunu yapışkan hale getirip minicik malzemelerin sökülme ve takılması esnasında büyük risk ve problemler ortaya çıkarıyor... çatlak tamiri için kullanıldığındada ent.üzerindeki oluşan çatlak bölgelere girerek tekrar birleştirilme imkanını ortadan kaldırıyor.. eğer profesyonel birini dikkate almak isterseniz reçine hakkında söyleyeceklerim bunlar.. saygılar.....
|
|
|
|
#15 | |||
|
GSM Servisi
|
Alıntı:
|
|||
|
|
|
|
|
#17 | |||
|
GSM Servisi
|
Alıntı:
|
|||
|
|
|
|
|
#18 | ||
|
Banned
Giriş Tarihi: Sep 2004
Mekan: forum sizin
Telefonum: olsun by
|
valla kardes ben sımdı ye kadar ne sılıkonlu parcaları soktum taktım borda hıcbır zarar vermedım ama dedıgın gıbı hergez cıkıyor tamırcıyım dıye sonra mılettın yapamadıgı bıze gelıyor 10 dk olacakmakıne 1 gun 2 gun ugrastırıyor ınsanı |
||
|
|
|
|
|
#19 | |||
|
GSM Servisi
|
Alıntı:
|
|||
|
|
|
|
|
#20 | ||
|
GSM Servisi
|
arkadaşlar bu konu hakkında bilgisi olan yada daha pratik bir yöntemle sökme ve takma,tamir teknik yöntemlerini kolay arıza bulma tekniğini daha iyi yapan arkadaşlar varsa, burda bilgelerini paylaşsınlar lütfen |
||
|
|
|
| Sponsored links | |
|
|
|