![]() |
|
|
#1 | ||
|
***T.C.1923***
![]() Giriş Tarihi: Feb 2005
Mekan: Gümüşhane
Kan Grubum: B Rh+
|
bu bölümde onardığım cihazları kullandığım teknikleri ve yaptığım hataları bulacaksınız tamire başlarken ne yapıyorum nasıl bir yol izliyorum nelerden faydalanıyorum tümünü yazacağım ilk cihazım kamera hatası veren 6230i telefona kart takarak kamerayı denediğimde kamera çalışacakmış gibi yapıyor görüntü gelmiyor bir süre sonra işlem başarısız diyordu önce bununla ilgili bir resim varmı diye arşivime baktım resmi buldum uygulanması istenen işlemi bord üzerinde yaptım cihaza kart takıp denedim kamera çalışıyordu faydalandığım resim bu [Sadece Foruma kayıtlı üyeler site içeriğini görebilir. Üye olmak için buraya tıklayın...] yaptığım işlemde bu [Sadece Foruma kayıtlı üyeler site içeriğini görebilir. Üye olmak için buraya tıklayın...]
Cepforum.com güvencesi ile Web Sitesi tasarımı ve Hosting Satışımız başlamıştır. İmzanızda ücret karşılığı reklamınızı yapabilirsiniz. [Sadece Foruma kayıtlı üyeler site içeriğini görebilir. Üye olmak için buraya tıklayın...] Veya Umut Ceylan'la temasa geçebilirsiniz |
||
|
|
|
|
|
#2 | ||
|
***T.C.1923***
|
bb5box ile simlock açarken işlemcinin kenarındaki epoksi boyayı temizlemem gerekiyordu boyayı temizlerken biraz derine kaçmışım cihaz unlock oldu ama beyaz ekran açtı jafla flash atmaya çalıştım ape bölümünde hata verdi ve flash atmadı info yaptım yaptı herşeyini okudu simlockda açılmış fakat beyaz ekran ve donuyordu testpoint yaparken derin kestiğimi düşündüğüm ayağı service manualde buldum gitmesi gereken yoluda buldum tel çektim çalıştı çalışmam bu [Sadece Foruma kayıtlı üyeler site içeriğini görebilir. Üye olmak için buraya tıklayın...]
Cepforum.com güvencesi ile Web Sitesi tasarımı ve Hosting Satışımız başlamıştır. İmzanızda ücret karşılığı reklamınızı yapabilirsiniz. [Sadece Foruma kayıtlı üyeler site içeriğini görebilir. Üye olmak için buraya tıklayın...] Veya Umut Ceylan'la temasa geçebilirsiniz |
||
|
|
|
|
|
#3 | ||
|
***T.C.1923***
|
6280 herşeyi çalışıyor ancak ekranda ışık belli belirsiz ve simsiyahtı programsal olduğunu düşünüp flash attım düzelmedi ekran soketinin altındaki hibritleri değiştirdim aynı şemadan baktım n6050 nin ekran için voltaj regülatörü olduğunu gördüm (2.8 volt) malzemeyi söktüm altında ayak kopuğu yoktu sökükken denedim aynı değiştirmek istedim kamera entegresine benziyor diye bir tane taktım düzelmedi sonra 6600 ların farklı bir bordunda pil tırnağının üstünde aynı malzemeden buldum (tüm 6600 larda yok bazılarında) değiştirdim çalıştı değiştirdiğim malzeme kırmızı yuvarlak içinde [Sadece Foruma kayıtlı üyeler site içeriğini görebilir. Üye olmak için buraya tıklayın...]
||
|
|
|
|
|
#4 | ||
|
Profesyonel Servis
Giriş Tarihi: Jan 2006
Kan Grubum: A Rh+
Telefonum: 7110
|
abi helal sana en güzel şekilde yine ders veriyonda senin gümüşhanede ne işin var yav hayırdır.abi eline sağlık güzel bi çalışma devamını bekleriz. kolay gele
|
|
|
|
#7 | ||
|
***T.C.1923***
|
d800 mikrofon yolları kopmuş ses gitmiyor mikrofonda alt tuş filminin üzerinde malzemecide bulamadım yolu gözle takip ettiğimde arka tarfa geçiş olduğunu gördüm mikrofonun lehimlendiği değilde diğer taraftan maket bıçağı ile filmi kazıdım çıkan bakıra bobin teli lehimledim bu telleri mikrofona taşıyıp lehimledim denedim cihaz ok işte filme yaptığım lehim [Sadece Foruma kayıtlı üyeler site içeriğini görebilir. Üye olmak için buraya tıklayın...]
Cepforum.com güvencesi ile Web Sitesi tasarımı ve Hosting Satışımız başlamıştır. İmzanızda ücret karşılığı reklamınızı yapabilirsiniz. [Sadece Foruma kayıtlı üyeler site içeriğini görebilir. Üye olmak için buraya tıklayın...] Veya Umut Ceylan'la temasa geçebilirsiniz Düzenleyen TCJUDAS : 29-11-2007 at 19:40 |
||
|
|
|
|
|
#13 | ||
|
GSM Servisi
Giriş Tarihi: Jun 2005
Kan Grubum: 0 Rh+
Telefonum: 1100
|
ustam gerçekten ustaların yaptıgı işlerin resimlerini gösterme fikri çok güzel. bir fikir olarak ustaların en begendikleri işçiliklerinin bir fotografını koyarlarsa hoş bir yarışma çıkar. bence bazı ustalar gerçekten hem zekası hemde el becerisiyle takdiri hak ediyor. |
||
|
|
|
|
|
#14 | ||
|
***T.C.1923***
|
cihaz 6100 açmıyor programa girmiyor işlemci arızası olduğu belliydi işlemciyi söktüm alttan bir ayağın (flasha giden) kopuk olduğunu gördüm işte resmi [Sadece Foruma kayıtlı üyeler site içeriğini görebilir. Üye olmak için buraya tıklayın...] iğne ile kazıdım [Sadece Foruma kayıtlı üyeler site içeriğini görebilir. Üye olmak için buraya tıklayın...] kısa bir tel lehimledim [Sadece Foruma kayıtlı üyeler site içeriğini görebilir. Üye olmak için buraya tıklayın...] kalıpladığım işlemciyi taktım yandan ayağa baktım temas ediyordu [Sadece Foruma kayıtlı üyeler site içeriğini görebilir. Üye olmak için buraya tıklayın...] toplayıp denedim cihaz çalışıyor
||
|
|
|
|
|
#15 | ||
|
***T.C.1923***
|
samsung d500 ses gitmiyor diye geldi önce mikrofonu değiştirdim test ettim ses gitmiyordu yeni mikrofonda arızalıdır diye düşündüm başka taktım denedim yine yok yol kopuğu varmı diye baktım mikrofon yolları hemen flashın altında küçük bir hibrit var (siyah) ona gidiyor ve sökmesi olanaksız gibi - ucu şaseye lehimledim denedim ses gidiyor fakat donma yapıyordu mikrofonun - ucunu bordan ayırdım altına bant yapıştırdım boşta kalan ucu şaseye telle lehimledim cihaz ok [Sadece Foruma kayıtlı üyeler site içeriğini görebilir. Üye olmak için buraya tıklayın...]
||
|
|
|
|
|
#16 | ||
|
***T.C.1923***
|
cihaz 3120 yere düşmüş çalışmıyor programa girmiyor işlemciyi kalıpladım programa girdi ancak silmede hata verdi [Sadece Foruma kayıtlı üyeler site içeriğini görebilir. Üye olmak için buraya tıklayın...] flashta epoksi reçine vardı [Sadece Foruma kayıtlı üyeler site içeriğini görebilir. Üye olmak için buraya tıklayın...] krem fluxla ısıtarak yandan cımbızın ucuyla kaldırdım [Sadece Foruma kayıtlı üyeler site içeriğini görebilir. Üye olmak için buraya tıklayın...] yerini keskin uçlu olmayan saatçi düz tornavida ve ısı tabancası yardımıyla(temizlerken ısıtarak) temizledim [Sadece Foruma kayıtlı üyeler site içeriğini görebilir. Üye olmak için buraya tıklayın...] flashını temizleyip kalıpladım yerine taktım flash attım mcu+ppm cihaz çalıştı bilgiler dahil hiç birşey silinmemişti
Cepforum.com güvencesi ile Web Sitesi tasarımı ve Hosting Satışımız başlamıştır. İmzanızda ücret karşılığı reklamınızı yapabilirsiniz. [Sadece Foruma kayıtlı üyeler site içeriğini görebilir. Üye olmak için buraya tıklayın...] Veya Umut Ceylan'la temasa geçebilirsiniz Düzenleyen TCJUDAS : 01-12-2007 at 00:07 |
||
|
|
|
|
|
#17 | |||
|
***T.C.1923***
|
Alıntı:
![]() siz yarışın cepforum olarak bizde sizleri ödüllendirelim
|||
|
|
|