Bayrak
CEP FORUM  

Geri Dön   CEP FORUM > Windows Mobile > Pocket Pc,Palm,Pda Bölümü

Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-03-2009, 18:12   #1

zikacu Kullanıcısının Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006
Kan Grubum: 0 Rh+ Telefonum: Nokia 6600
Arkadaşlar Dokunmatik Ekranım Dokunduğum Yerden Farklı Bir Yeri Algılıyor Yardıımm !!

Arkadaşlar bende Qtek 9100 var doknmatik ekranım arızalı şöyle bi arıza ekranda örneğin başlata basıyorum bana pilin durumunu gösterior msnye basıyorum bana mesajlar bölümünü açıyor bu sadece dokunmatıkde olan bi arıza o yüzden dkunmatiği kullanamıyorum tuşlarla idare ediyorum ama fokunmatiksizde bu cihazlar bir hiç lütfen yardımcı olun şimdiden hepinize teşekkür ederim.
zikacu isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-03-2009, 18:36   #2
Moderator

NAGYOS74 Kullanıcısının Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007
Mekan: TÜRKİYE
Kan Grubum: B Rh+ Telefonum: N95 + i900

Ayarlardan Ekran hizalama yaparsanız sorun çözülür.
Saygılar.
Eski 01-04-2009, 10:43   #3

sayın moderatör öncelikle teşekkür ederim size fakat o nasıl oluyor. dediğin şu mu? hani pdada fabrika ayarlarına geri dönünce ekranda bir + işareti var onu sola sağa falan götürüyoruz omu onun için yenidenmi rest atmam lazım telefona ayrıntılı bilgi yazarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkür moderatör
zikacu isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 01-04-2009, 11:32   #4
File Uploader

imbunned Kullanıcısının Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2009
Kan Grubum: 0 Rh+ Telefonum: 526

Resete gerek yok. ayarlar-sistem-ekran-ekran hizalama(settings-system-screen-align screen)
imbunned isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 01-04-2009, 12:30   #5

kadeşim dediğini harfi harfien uyguladm fakat bir sonuç alamadım yine dokunmatik karışık başlara tuklıyorum takvim açılıo takvime tıklıorm başlat açılıo sizce sistemde bir sorun olmuş olabilirmi
Eski 03-04-2009, 00:38   #6
Yeni Üye

emir18rebrov Kullanıcısının Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2009
Kan Grubum: 0 Rh+

aynı sorun bende de var
align screen i gecmiyor yalnız cihaz
emir18rebrov isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-04-2009, 10:20   #7
Yeni Üye

rabia lal Kullanıcısının Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2005
Kan Grubum: 0 Rh+ Telefonum: nokia

arkadaslar bu söylediginizin cevabini ben vereyim .o arti isaretini gecemeyen arkadaslar artinin ilkinde 1santim yukar sol kösede yine 1 santim yukari sonra asagida sag kösey gelince yine 1 santim yukari bassin son olarak ustteki iki kenara gelince de tam ortali basin artiya, tel acilir bunun anlami su aletin kalibrasyon ayari bozuk bes noktanin 3 ünün degisik degerde olmasi halbuki ayni deger olmasi lagzim.alet acilacaktir fakat ekranin ortadan asagisi yine 1 santim kadar yukaridan basilacaktir yukarisi normaldir.bunun bir cözümünü bir yede okumustum fakat hatirlamiyorum neredeydi googlede arayin bir register programi ile bu ekranin bes bölgesinin sayi degerlerine girip degerleri esitlemeniz gerekiyo yani 1.nokta 232123 ise ikinci nokta yine ayni ise diger uc noktanin ki ise mesela 32456 böyle degisik bir sayi degerindedir bunlari ayni yapmaniz lagzim benim bildigim bukadar saygilar.

Düzenleyen rabia lal : 03-04-2009 at 10:26
rabia lal isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-04-2009, 13:39   #8

Arkadaşım çok teşekkür ederim verdiğin yöntem işe yaradı fakat cisimlerin 1 cm yukarısından algılıyor bu sefer mesela başlata basıcam tam üstünden değilde kalemin unucu en dice dayadığım an algılıyor acaba hizallamayımı yanlış yaptm
Eski 03-04-2009, 13:56   #9
File Uploader

imbunned Kullanıcısının Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2009
Kan Grubum: 0 Rh+ Telefonum: 526

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zikacu Mesajı Göster
Arkadaşım çok teşekkür ederim verdiğin yöntem işe yaradı fakat cisimlerin 1 cm yukarısından algılıyor bu sefer mesela başlata basıcam tam üstünden değilde kalemin unucu en dice dayadığım an algılıyor acaba hizallamayımı yanlış yaptm
arkadasın soylediğine gore xda forumdan baktım google translate tam duzgun cevirmiyor ama asağıdakilere bi bak. resco regstry programını forumda aratabilirsin

HyperMalac
25-03-2006, 10:18 AM
25-03-2006, 10:18
Hello to all!
Merhaba tüm!

After I've upgraded my Magician to 1.13 I recognized my screen disaligns after 5 minutes of use.
Sonra 1,13 kullanmam 5 dakika sonra ekran disaligns tanınan için sihirbaz yükselttiyseniz ettik.
The I've downgraded to 1.12, but the disalign still stays.
I 1,12 indirgenmiştir ettik, ancak disalign hala kalır.
After browsing the forum I've recognized that much people have the same problem too.
Bu kadar insan da aynı sorun var tanınan olduğunuz forumun tarama sonra.
Some guy says that you should downgrade your ROM, or take the unit to the HTC European Service (if you have guarantee).
Birisi size gereken bozmak için ROM'dan veya HTC Avrupa Hizmet için birim almak söylüyor (eğer garanti var).

After browsing in the registry, I've found a regkey about Calibration.
Kayıt defterinde tarama sonra, Kalibrasyon bir regkey bulduk.
I modified it, and now the machine runs good, without disaligning.
Ben yaptım, şimdi makine iyi çalışır, disaligning ile değiştirilmiş.

So the method is the next:
Yani yöntem yanında:

1.
1.
Open your favourite Regeditor (Resco, Total Commander etc.)
Aç favori Regeditor (Resco, Toplam Komutanı vb)
2.
2.
Open HKLM/HARDWARE/DEVICEMAP/TOUCH/
Açık HKLM / DONANIM / DEVICEMAP / DOKUNMATIK /
3.
3.
Open CalibrationData You will see coordinates.
Açık CalibrationData You will see koordinatlar.

- The first coordinate is always x coordinate, so that is the horizontal
- Bu her zaman X coordinate koordine, bu çok yatay bir ilk
- The second coordinate is alwasy the y coordinate, so that is the vertical
- Bu koordine ikinci daima koordine y, böylece dikey is

- The first number pair (ex.: x,y) is the center point
- İlk sayı çift (örneğin: x, y) merkezi nokta
- The second one is the upper left
- İkincisi ise sol üst
- The third one is the bottom left
- Üçüncü bir alt bırakılırsa
- The fourth is the bottom right
- Dördüncü alt haklı
- and the last one is the upper right
- Ve son bir yukarı doğru

My screen calibration is:
Benim ekran kalibrasyon ise:

474,498 814,773 814,228 119,228 119,773
474.498 814.773 814.228 119.228 119.773

I hope it will help to guys who has the same problem.
Ben çocuklar için olan aynı sorunu var yardımcı olacağını umuyoruz.
If someone finds better calibrate coordinates, pls post it.
Birisi bulursa daha iyi kalibre, pls göndermeye koordinatlar.

Cheers,
Peynir,
experiment626
experiment626
25-03-2006, 01:56 PM
25-03-2006, 01:56

cheers for this , I have the same problem and have tried many different tweaks with no result.
Bunun için tezahürat, ben ve aynı sorun var sonuç çok farklı tweaks çalıştılar.

My co-ordinates were different but then I was getting a mis-alignment problem I will give your co-ordinates a go and report back.
Benim co-ordinates ama farklı sonra bir yanlış senin işbirliği verecektir uyum sorunu almak olduğunu bir gidip geri rapor ordinates.

jychow
jychow
05-04-2006, 03:19 AM
05/04/2006, 03:19

mine has no issue or whatsoever.
benim hiçbir sorun ya da ne var.
working fine since...
beri çalışan güzel ...

my coordinates are:
benim koordinatlarıdır:

502,498,862,771 859,223 138,229
502.498.862.771 859.223 138.229

hope this helps...
Hope this helps ...

drondel
drondel
05-04-2006, 10:47 AM
05/04/2006, 10:47

Never got no problems with it.
Asla hiç sorunları var.
Coordinates are:
Koordinatlarıdır:
499,503 861,774 856, 231 148,223 142, 773
499.503 861.774 856, 231 148.223 142, 773

hanmin
hanmin
05-04-2006, 11:14 AM
05/04/2006, 11:14

What a great discovery
Ne büyük bir keşif: D

Mine is a HTC Charmer (MDA Compact 2) on WM5.
Maden bir HTC yılan olduğunu (MDA Compact 2) WM5 üzerinde.
My data is very different
Verilerimi çok farklı
1928, 1960 3308, 617 3296, 3316
1928, 1960 3308, 617 3296, 3316
imbunned isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-04-2009, 15:40   #10

ben bundan hiç bişe anlamadım
Eski 04-04-2009, 00:59   #11
Yeni Üye

arkadaşım denedim ama tam anlayamadığım için yapamadım sanırım
braz daha açıklayıcı anlatır mısın

teşekkürler ilgine

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rabia lal Mesajı Göster
arkadaslar bu söylediginizin cevabini ben vereyim .o arti isaretini gecemeyen arkadaslar artinin ilkinde 1santim yukar sol kösede yine 1 santim yukari sonra asagida sag kösey gelince yine 1 santim yukari bassin son olarak ustteki iki kenara gelince de tam ortali basin artiya, tel acilir bunun anlami su aletin kalibrasyon ayari bozuk bes noktanin 3 ünün degisik degerde olmasi halbuki ayni deger olmasi lagzim.alet acilacaktir fakat ekranin ortadan asagisi yine 1 santim kadar yukaridan basilacaktir yukarisi normaldir.bunun bir cözümünü bir yede okumustum fakat hatirlamiyorum neredeydi googlede arayin bir register programi ile bu ekranin bes bölgesinin sayi degerlerine girip degerleri esitlemeniz gerekiyo yani 1.nokta 232123 ise ikinci nokta yine ayni ise diger uc noktanin ki ise mesela 32456 böyle degisik bir sayi degerindedir bunlari ayni yapmaniz lagzim benim bildigim bukadar saygilar.
emir18rebrov isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-04-2009, 17:22   #12

lordlordleon Kullanıcısının Avatarı

ETEN M600 dokunmatik ekran sorunu

merhaba bende denedim yazdıklarınız olmadı

ben 3-5 sene önce bir casper aldım ve o kadar kullanmama rağmen dokunmatik ekranın sağ tarafını ve orta tarafını kullanamamaya başladım sağ kısım ve orta kısım kullanılmıyor sol taraftan işlem yapılabiliyor ama sağ tarafa basnca sol tarafa basılıyor oda sakat bir insan gibi bir kaç forumda okudum romdan yada master resettendir dediler yaptım ama bu seferde çalışmıyor sanırım çünkü (align screen) ekran hizalama olayını geçemiyorum sizce sorun ne olabilir

m 600 ver R11 wwe 100 0217 cihaz bilgilerimde bu

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
lordlordleon isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-04-2009, 20:06   #13
Yeni Üye

bi çözebilsek şu sorunu cok ii olcak
Eski 13-04-2009, 01:51   #14

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lordlordleon Mesajı Göster
ETEN M600 dokunmatik ekran sorunu

merhaba bende denedim yazdıklarınız olmadı

ben 3-5 sene önce bir casper aldım ve o kadar kullanmama rağmen dokunmatik ekranın sağ tarafını ve orta tarafını kullanamamaya başladım sağ kısım ve orta kısım kullanılmıyor sol taraftan işlem yapılabiliyor ama sağ tarafa basnca sol tarafa basılıyor oda sakat bir insan gibi bir kaç forumda okudum romdan yada master resettendir dediler yaptım ama bu seferde çalışmıyor sanırım çünkü (align screen) ekran hizalama olayını geçemiyorum sizce sorun ne olabilir

m 600 ver R11 wwe 100 0217 cihaz bilgilerimde bu

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

s.aleyküm

merhaba arkadaşlar ben çözdüm sorunu bende rom yükledim ve screen alignden geçiremiyordum ama çözümünü yabancı forumların birinde buldum screen aligni geçirmek için Microsoft ActiveSync kurulu olan bilgisayara bağlantı kuruyoruz pda arasında sonra ekteki programı yüklüyoruz türkçeside var bu ekran hizalamayı kendi yapıyor yada yapmadan geçiriyor

googleden çevirdiğim ingilizcesi burada

"Uzaktan Ekran Hizalama Uygulama kullanma

Uzaktan Ekran Hizalama uygulamanın başarılı yükleme sonrasında size Başlat Menüsü kısayolları bulabilirsiniz> Tüm Programlar> Kod Fabrika> Uzaktan Ekran Hizalama Kod Fabrika Yüklemeler sayfa açmak için, Uzaktan Ekran Hizalama uygulaması çalışırken ve programı kaldırma.

Uzaktan Ekran Hizalama programı başlattığınızda, ilk üzerinde dört buton bulabilirsiniz:
OK tuşuna - Uygulama yakın basıldığında. Alt kaçış tuşuna veya tuşuna dokunarak + F4 aynı sonucu elde edecektir.
Düğmesine Atla - için uzaktan bilgisayarınızdan Cihazınızın ekran hizalamak kullanılır.
Düğmesine Al - cihazınıza gelen ekran uyum bilgi almak için, bu zaten düzgün uyumlu olduğunu verilen sağlar ve daha sonra bir sabit sıfırlamak sonra cihazın ekran hizalamak kullanabileceğiniz bir dosya olarak kaydetmek için.
Hizalama düğmesini - normal ekran uyum sürecini çalıştırır ve bilgisayarınızda uyum bilgi deposu. Size bu seçeneği seçin el ekran hizalamak gerekir."

eğerki anlaşılmazsa yarın resimli anlatabilirim umarım işinize yarar

program linki upload ettim virüs taramasından geçirin bu gece çok gezdim saçma sapan sitelerde

link [Sadece üye olup üyeliğini aktiflemiş üyeler linkleri görebilir. ]

ama sorunum hala düzelmiş değil bunun için gereken ise

499,503 861,774 856, 231 148,223 142, 773 bu kordinatların gerçeği ne olduğu

C:\Program Files\Code Factory\Remote Screen Alignment WIZA200.dat dosyasına bu kordinatları girip telefona hizalama yapmalıyım çok araştırdım böyle şimdi bize sadece kordinatlar lazım bunun içinde m600 olan bir arkadaşımız bize yardımcı olması lazım bu benim verdiğim programı pcsine kurup "Retrieve" tuşuna basıp aldığı kordinatları bize yazmalı bu kadar sonra biz onu düzenleyip "skip"le kendi pocketpcbize atlalıyız şimdiden teşekkürler umarım işinize yarar bu bilgiler ben araştırmaya devam ediyorum bulursam sonuçları buraya yazıcam

Düzenleyen lordlordleon : 13-04-2009 at 12:33
lordlordleon isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-04-2009, 19:10   #15
Yeni Üye

anlayamadım sizin problem çözüldü mü?
beraber halletcez sanki bu sorunu
bnm cihaz m500 bişey farkeder mi?
Eski 14-04-2009, 21:35   #16

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi emir18rebrov Mesajı Göster
anlayamadım sizin problem çözüldü mü?
beraber halletcez sanki bu sorunu
bnm cihaz m500 bişey farkeder mi?
arkadaşım ben çözdüm gibi rom yeniledim reset attıktan sonra screen align gecemiyordum linkini verdiğim programla "skipe basıp " geçtim bana sağlam bir dokunmatik ekranı kulanılabilir bir m 600 yada m 500 lazım bu programı indirip cihazı bağlayıp "retrieve" basıp kordinatlarmı artık hizalamaları bilgisayara kaydetip"C:\Program Files\Code Factory\Remote Screen Alignment\WIZA200.dat" bana yollammalı bende bunu kendi m 600 atıucam sorun çözülmüş olacak bunu başka bir modelde denenmiş hp makinede yabancı bir siteden çevirdim buldum.
Eski 14-04-2009, 23:11   #17
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lordlordleon Mesajı Göster
arkadaşım ben çözdüm gibi rom yeniledim reset attıktan sonra screen align gecemiyordum linkini verdiğim programla "skipe basıp " geçtim bana sağlam bir dokunmatik ekranı kulanılabilir bir m 600 yada m 500 lazım bu programı indirip cihazı bağlayıp "retrieve" basıp kordinatlarmı artık hizalamaları bilgisayara kaydetip"C:\Program Files\Code Factory\Remote Screen Alignment\WIZA200.dat" bana yollammalı bende bunu kendi m 600 atıucam sorun çözülmüş olacak bunu başka bir modelde denenmiş hp makinede yabancı bir siteden çevirdim buldum.

bnm de bu programı yükleyip skip yapmam için rom yüklemem mi lazım peki?
Eski 14-04-2009, 23:21   #18
Yeni Üye

tmm cok teşekkürler ben de today kısmına geçebildim
ama ekranınn sağ tarafları çalışmıyor nedense
Eski 14-04-2009, 23:37   #19
Yeni Üye

haydi arkadaşlaaaar
yok mu yardım edecek caspera sahip birileriiii
lütfeeeen yardım
Eski 16-04-2009, 22:58   #20
Yeni Üye

[Sadece üye olup üyeliğini aktiflemiş üyeler linkleri görebilir. ]

arkadaşım bi gelişme yok muuuu?
Sponsored links

Bookmarks

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları