View Single Post
Eski 12-02-2007, 14:35   #1
ESB Axel
Moderator

ESB Axel Kullanıcısının Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2005
Mekan: Bodensee
Kan Grubum: 0 Rh+ Telefonum: Nokia 6210
Bedava Boxsuz Motorola Unlock

P2K Easy Tool ile Motorola Unlock
DIKKAT sadece v3 de denenmistir
Diger modelleri bozabilir.
Ben bununla bir Tane V3 actim ve birtanesinide versiyon 08.A0 bozdum.
Kullanmak size kalmis mesuliyet kabul etmiyorum.
Benim bu sekilde yaptim.
Önce Testpoint yaptim burada Testpiont ile sasi (-) bagli olacak iki kisi olursa daha rahat oluyor insanin 4 eli yokya.
Ayrica Ekran/Tus soketinin sagtaraftaki alttan 1. ile 15. Pininde Testpointolarak kullanilabilirmis ben denemedim.Bunun icin Ekran soketi sol tarafinizda bulunmali.

Simdi kabloyu takiyoruz. (Ekransiz sadece alttaraf acik sekilde)
Telefonun Modelini seciyoruz ve Bataryayi takiyoruz simdi Unlock SP ye tikliyoruz ve Do Selected Jobs abasiyoruz.
Program simdi Testpointi sökün diyor ( Testpointu lehimlemeyin bir cimbiz yada sasiye bagli sivri uclu bir kabloda yeterli)
Ve Telefonla baglanti kuruyor ve unlock yapiyor ve Programin yazdiklarini yapiyorsunuz biraz Ingilizce bilirseniz ne yapmaniz gerektigini anlarsiniz.
Bu anlattigim gibi olmasi gerekiyormus.
Ama bende olmadi bir gün ugrastim defalarca taktim söktüm olmadi.
Sonunda vaz gectim ve telefonu topladim son bir defa acik Calisir halde olarak taktim ve unlock Sp ye tikladim ve Do Selected Jobs bastim ve oldu.
Asagida genel bilgiler var.
Kullandigimiz program P2K Easy Tool un craklenmis versiyonu.
Motorolalar genelde bu Telefonlar dan olusuyor (Neptune LTE, Neptune LTE2 ve 3G Rainbow POG) ve Bootloader.

Önce "P2K_Easy_Tool_….exe".yi acin.Simdi "Locks".

Simdi "Phone model" den Telefonun modelini seciyoruz. Eski model Neptune LTE cok basit unlock oluyor test point gerekmiyor. Yeni Neptune LTE2 ise biraz zor oluyor, bunlara Testpoint gerekli. Bu bütün UMTS Telefonlari 3G Rainbow POG da gecerli

Simdi Telefonun hangi Bootloaderi oldugunu tespit edelim.Bunun icin Telefon kapali olmali simdi * ve # tuslarini basili tutun ve aynianda Acmatusuna (Pover) basin. Simdi Ekranda Bootloaderiniz yazacak (mesela 07.D0, 08.23, 08.26 gibi). Bu bilgiler ile Testpoint yapilip yapilmayacagina karar verirsiniz.

Mesela V3ü ele alalim Neptune LTE Telefonu ve Bootloaderi Versiyon 08.A0 altinda ise bunu P2K Easy Tool un "Testpoint required for unlock"yazan yerde görebiliriz.
Motorola V3 lerde Bootloader 07.XX den 08.26 kadar olanlar icin Testpoint yapmamiza gerek yok.
Simdi sadece bir bilgisayar USB Kablo lazim tabi Driverlerde. Simdi P2K Easy Tool bir isaret koyalim "Unlock SP" yazan yere ve "Do selected jobs" tiklayalim ve Ekranda yazilanlari yapalim ve Telefonun Simlockunu acalim.
Slm.ESB Axel

Düzenleyen ESB Axel : 19-02-2007 at 13:58
ESB Axel isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı Yaparak Cevapla